logo
Sterrenhof 18 | 3204 AT | Spijkenisse T: 0181-650160 | E: ahlodder@hotmail.com

2.000 scholen maken een gezonde pauzehap

Geplaatst op 15 October 2019 om 14:26 door Simone Tuinenburg

3593 keer gelezen

Op 2.000 scholen in heel Nederland wordt deze week stilgestaan bij het maken en eten van gezonde tussendoortjes. Met dit jaarlijkse lesprogramma van Albert Heijn ervaren de leerlingen van groep 5 tot en met 8 hoe lekker een gezonde pauzehap kan zijn. Bij het lesprogramma hoort een gratis boodschappenpakket vol gezonde 10-uurtjes.

Natuurlijk komen leerlingen daarbij ook in beweging. Met het lespakket ontvangen meer dan 9.000 leerkrachten een sport-doe-boek, gemaakt in samenwerking met NOC*NSF en uitgeverij Zwijsen, met onder andere korte beweeg- en ontspanspelletjes voor in de klas en op het schoolplein.

De Week van de Pauzehap is onderdeel van het ‘Ik eet het beter’, een educatief programma van Albert Heijn, in samenwerking met het Voedingscentrum en NOC*NSF. Kinderen van groep 5 tot en met 8 maken ieder jaar kennis met verse producten, leren gezonde keuzes maken en ervaren wat een gezonde leefstijl doet voor hun lichaam. Sport en bewegen is daarbij onlosmakelijk verbonden.

De Week van de Pauzehap vindt plaats tijdens Dutch Food Week. Van 5 tot en met 16 oktober zijn er in het hele land proeverijen, workshops, lezingen, open dagen en vele andere evenementen rondom het thema ‘Wat eten we?’. Op 16 oktober wordt Dutch Food Week afgesloten met een internationaal event rond World Food Day.

Reageren