logo
Sterrenhof 18 | 3204 AT | Spijkenisse T: 0181-650160 | E: ahlodder@hotmail.com

Albert Heijn halveert CO2-uitstoot per winkel en gaat over op 100% Nederlandse windenergie

Geplaatst op 3 February 2021 om 17:05 door Simone Tuinenburg

2199 keer gelezen

Albert Heijn zet opnieuw stappen om de klimaatdoelstellingen te realiseren. De CO2-uitstoot van de Albert Heijn-winkels is sinds 2008 met 50% gereduceerd en sinds 1 januari 2021 is weer een stap gezet door over te gaan op 100% Nederlandse windenergie. Albert Heijn blijft zich ook de komende jaren inspannen door samen metleveranciers, boeren en groente- en fruittelers de CO2-uitstoot in de productieketen te reduceren. Deze initiatieven dragen bij aan de ambitie van Albert Heijn om Beter Eten bereikbaar te maken voor iedereen: niet alleen lekkerder, gezonder en gevarieerder maar ook beter voor mens en dier, natuur en klimaat.

Marit van Egmond, CEO Albert Heijn: “Ik vind het belangrijk dat het eten waar we zo van genieten, is geproduceerd met aandacht voor mens, dier en milieu. Bij Albert Heijn nemen we onze verantwoordelijkheid voor het duurzaam gebruik van de hulpbronnen van onze planeet. Ik ben er dan ook trots op dat we sinds deze maand volledig over zijn op oer-Hollandse windenergie. Wij zijn altijd op zoek naar innovatieve technieken om ons energieverbruik te verminderen en onze CO2 -footprint te verkleinen. Zo is driekwart van onze winkels van het gas af en er liggen zonnepanelen op distributiecentra, het hoofdkantoor en op tientallen winkels. In onze winkels hebben we 41 kilometer koeldeuren en zijn meer dan 310.000 LED lampen geïnstalleerd. Stap voor stap realiseren we zo onze doelstellingen.”

Windenergie
Vanaf 2021 verduurzaamt Albert Heijn het energieverbruik door volledig over te gaan op elektriciteit gewonnen uit de Nederlandse windparken. Met deze Hollandse Wind van Eneco draagt Albert Heijn bij aan de productie van duurzame energie van Nederlandse bodem.

Reageren