logo
Sterrenhof 18 | 3204 AT | Spijkenisse T: 0181-650160 | E: ahlodder@hotmail.com

Nieuw: Streeckgenoten-borrelsalades

Geplaatst op 27 May 2021 om 10:10 door Simone Tuinenburg

2084 keer gelezen

Twaalf nieuwe salades waaronder peppadew-bouillon-, sparerib- en beenhamsalade

Albert Heijn verkoopt lokale specialiteiten, de trots uit de streek. Samen met 84 lokale slagers, bakkers en kaasmakers bundelt Albert Heijn de krachten onder de naam Streeckgenoten. Samen maken zij meer dan 230 Streeckgenoten-producten. Deze producten worden lokaal gemaakt.

Vanaf deze week liggen er naast lokale kazen, vleeswaren en bakkersproducten ook smeersalades van Streeckgenoten in het assortiment. De recepturen van de twaalf nieuwe borrelsalades zijn door de slagers zelf ontwikkeld waardoor de salades echt ambachtelijk zijn.

Peppadew-bouillon- en spareribsalade
De salades van slager Marco van Strien uit ’s Gravenmoer maakt hij volgens traditioneel familie slagersreceptuur. Zo is de peppadew-bouillonsalade gevuld met draadjesvlees en zoet pittige peppadews. Volgens de slager: “De sensatie van toen en nu. Langzaam gegaard draadjesvlees. Heerlijk op de boterham of op toast. De spareribsalade is rijkgevuld met malse, sappige langzaam gegaarde spareribs”, aldus Marco.

Beenhamsalade
In de beenhamsalade van Streeckgenoot Wiljo Kuenen uit Ruurlo zit mooie beenham met echte lekkere beenhamsaus en diverse kruiden. Deze salade wordt volgens familie slagersreceptuur bereid. Naast de romige saus is de salade op smaak gebracht met o.a. bieslook en selderij.

Naast de peppadew-bouillon-, sparerib- en beenhamsalade liggen er nog twaalf Streeckgenoten borrelsalades in het schap. Dit zijn: Westlandse eisalade, ei-bieslooksalade, ei-zalmsalade, surimi krabsalade, zalmsalade, ham-preisalade, kip-kerriesalade, gerookte kipsalade en met de feestdagen ook nog een vitello-salade.

Streeckgenoten
Streeck’ is de ouderwetse spelling van ‘uit de streek’ en is een knipoog naar originele, traditionele recepten van vroeger. ‘Genoten’ refereert aan ‘genieten’. Ook terug te herleiden naar genootschap van ambachtslieden met producten uit een bepaalde streek en genieten van streekproducten. Met de ‘Streeckgenoot’ wordt de persoon bedoeld die het product maakt.

Reageren