Bekijk
Sterrenhof 18 | 3204 AT | Spijkenisse T: 0181-650160 | E: ahlodder@hotmail.com
Laatste nieuws
Meer blogsSchapruimte voor jonge boeren
Geplaatst op 15 February 2019 om 09:59 door Jimmy Middendorp
2033 keer gelezen
Met het initiatief ‘Jonge boer over de vloer’ biedt Albert Heijn vanaf vandaag een podium aan producten van jonge Nederlandse boeren. Vier geselecteerde jonge boeren krijgen een maand lang schapruimte in vier lokale Albert Heijn-winkels rondom hun boerderij.
De vier jonge boeren kenmerken zich door hun passie voor hun vak en trots op hun product en de zorg die ze dragen voor natuur en dier. Het boer-zijn zit in hun bloed, waar hun (groot)ouders zijn gestart, staan zij nu klaar om hun eigen koers te bepalen aan hoe zij boer willen zijn.
Koeienboer & kaasmaker Siebe (24) uit Erp, Noord-Brabant, die onder zijn merk ‘Siebe’s kaas’ kazen verkoopt met melk van eigen koeien. Zuivelmaker Dirk (26) uit Raamsdonkveer, Noord-Brabant, die in zijn zuivelboerderij ‘De Ambachtshoeve’ verse zuivelproducten als yoghurt en melk van hoge kwaliteit maakt. Groenteteler Krispijn (35) uit Ens, Flevoland, die een grote verscheidenheid aan biologische groenten teelt waaronder wilde bieten en regenboogpenen. Aardappeltelers & broers Joris (23) en Geerd (25) uit Lage Zwaluwe, Noord-Brabant, die hun oogst van Hollandse zoete aardappelen verkopen onder hun merk ‘de Zoete Pieper’.
Vier weken lokaal testen in vier winkels = 16 winkels
Het concept komt uit de koker van de Albert Heijn Food Rebels. Zij kwamen eerder met concepten als het Startup-schap, de Maaltijdmuur en recent nog met de Verspillingskeuken. Concepten bedenken en deze vervolgens snel testen op de winkelvloer is wat zij doen. Met de pilot ‘jonge boer over de vloer’ willen ze een podium geven aan deze jonge ambitieuze boeren om in lokale Albert Heijn winkels te testen. De producten worden verkocht in het reguliere schap waar het product zich normaal ook zou bevinden, dus kaas in het kaasschap, zuivel in het zuivelschap en groenten en aardappels in het groenteschap.
Verkooppunten
Siebe’s kazen worden verkocht in Albert Heijn-winkels in Erp, Gemert, Veghel, Heeze en Uden. De zuivelproducten van Dirk zijn te vinden in Albert Heijn-winkels in Oosterhout, Made, Tilburg en Waalwijk. De biologische groenten van Krispijn bij Albert Heijn in Urk, Kampen, Genemuiden en Zwolle. De Hollandse zoete aardappelen van Joris & Geerd worden verkocht bij Albert Heijn-winkels in Breda (2x), Zevenbergen en Made.
De vier jonge boeren kenmerken zich door hun passie voor hun vak en trots op hun product en de zorg die ze dragen voor natuur en dier. Het boer-zijn zit in hun bloed, waar hun (groot)ouders zijn gestart, staan zij nu klaar om hun eigen koers te bepalen aan hoe zij boer willen zijn.
Koeienboer & kaasmaker Siebe (24) uit Erp, Noord-Brabant, die onder zijn merk ‘Siebe’s kaas’ kazen verkoopt met melk van eigen koeien. Zuivelmaker Dirk (26) uit Raamsdonkveer, Noord-Brabant, die in zijn zuivelboerderij ‘De Ambachtshoeve’ verse zuivelproducten als yoghurt en melk van hoge kwaliteit maakt. Groenteteler Krispijn (35) uit Ens, Flevoland, die een grote verscheidenheid aan biologische groenten teelt waaronder wilde bieten en regenboogpenen. Aardappeltelers & broers Joris (23) en Geerd (25) uit Lage Zwaluwe, Noord-Brabant, die hun oogst van Hollandse zoete aardappelen verkopen onder hun merk ‘de Zoete Pieper’.
Vier weken lokaal testen in vier winkels = 16 winkels
Het concept komt uit de koker van de Albert Heijn Food Rebels. Zij kwamen eerder met concepten als het Startup-schap, de Maaltijdmuur en recent nog met de Verspillingskeuken. Concepten bedenken en deze vervolgens snel testen op de winkelvloer is wat zij doen. Met de pilot ‘jonge boer over de vloer’ willen ze een podium geven aan deze jonge ambitieuze boeren om in lokale Albert Heijn winkels te testen. De producten worden verkocht in het reguliere schap waar het product zich normaal ook zou bevinden, dus kaas in het kaasschap, zuivel in het zuivelschap en groenten en aardappels in het groenteschap.
Verkooppunten
Siebe’s kazen worden verkocht in Albert Heijn-winkels in Erp, Gemert, Veghel, Heeze en Uden. De zuivelproducten van Dirk zijn te vinden in Albert Heijn-winkels in Oosterhout, Made, Tilburg en Waalwijk. De biologische groenten van Krispijn bij Albert Heijn in Urk, Kampen, Genemuiden en Zwolle. De Hollandse zoete aardappelen van Joris & Geerd worden verkocht bij Albert Heijn-winkels in Breda (2x), Zevenbergen en Made.
Reageren
Andere blog berichten
- Albert Heijn schaft plastic zakjes voor groente en fruit af31 March 2021 om 14:35
- Stollenactie voor het Rode Kruis, LINDA.foundation en Voedselbanken Nederland22 March 2021 om 17:15
- Merken die zich inzetten voor een betere wereld krijgen podium bij Albert Heijn 9 March 2021 om 15:10
- Albert Heijn verduurzaamt kipketen met Beter voor Kip, Natuur & Boer-programma. 2 March 2021 om 17:15
- Albert Heijn halveert CO2-uitstoot per winkel en gaat over op 100% Nederlandse windenergie 3 February 2021 om 17:05
- Albert Heijn verduurzaamt zuivelschap verder met ‘Beter voor Koe, Natuur en Boer’-programma13 January 2021 om 14:48
- Albert Heijn voetbalplaatjes spaaractie is dit jaar een thuiswedstrijd 4 January 2021 om 17:20
- Ontdek de vernieuwde broodafdeling bij Albert Heijn 3 November 2020 om 08:30
- Albert Heijn verdubbelt vega(n) assortiment26 October 2020 om 12:05
- Albert Heijn meest favoriete werkgever onder scholieren en studenten12 October 2020 om 10:10